Fam. Spronk op de Hippiade; een verslagje

27-08-2016 22:31

In het vorige artikel schreven we reeds wat over de kwalificatie van de fam. Spronk voor de Hipiade. Ook van de Hippiade zelf kregen we een verslagje, wat wij graag plaatsen! 

Wij werden een beetje verlegen van de lofuitingen in het bericht op de site over het Districtskampioenschap pony`s in Heeten. Na de Hippiade mennen op 20 augustus in Ermelo waar gestreden werd om de nationale KNHS mentitels staan we weer met beide benen op de grond.

We rijden met de eigen gefokte volle broers Shadow en Tristan van Maatman (V. Kevin v. Bunswaard M. Ladonja v.h. Mekvonder, Kr.Pref.) zowel in de Vaardigheid als in de Dressuur in de hoogste klasse ZZ; als je dan in handicap met rijden met lagere klassen heb je de zwaarste handicap.

In Ermelo waren  we in de in handicap verreden rubriek Vaardigheid tweespan pony`s klasse M-Z-ZZ een seconde te langzaam om de bronzen medaille te grijpen en werden vierde. Bij de dressuur in de in handicap verreden rubriek tweespan pony`s klasse  L-Z-ZZ moesten we strijden tegen een overmacht aan Welsh- en andere grote ponyrassen. Als enige ZZ-span  tegen 6 L-spannen en 2 Z-spannen is het dan voor Shetlanders wel moeilijk om een goede klassering te boeken. In de eerste proef werden we  vierde met een mooie score van 65,25 %. Maar in de tweede proef maakte de baas een fout en dat konden Shadow en Tristan hoe ze ook hun best deden niet meer goed maken: een zevende plaats. Eindresultaat een zesde plaats in de Dressuur.

Het is een uitdaging vooral in de hogere klassen om te proberen  met Shetlanders zo hoog mogelijk te komen en het geeft veel voldoening als je ziet hoeveel je ze kunt leren. In de lagere klassen kun je makkelijk meekomen met de Welsh pony`s en andere grote pony rassen.

Dit was het laatste bericht over onze men resultaten omdat we stoppen met onze mooie hobby. Wij hebben 12,5 jaar wedstrijden gereden en met onze Shetlanders mooie successen geboekt, met als hoogtepunt het nationale kampioenschap in 2011 in de Dressuur klasse M-ZZ.

Rijk en Jannie, proficiat: het was dan wel geen medaille, maar toch een knappe prestatie tussen de andere rassen.
Ook bedankt voor de verslagen. Hoewel we ze niet zo vaak ontvingen, bescheiden als jullie zijn, vonden wij het altijd leuk deze te lezen én plaatsen! Graag besteden wij namelijk als fokvereniging ook aandacht aan deze vorm van competitie tussen shetlanders. Maar zonder verslagen kunnen wij dit niet. Jammer dat we die van jullie moeten gaan missen. We wensen jullie succes met het vinden van gouden huisjes voor jullie pony's, wensen jullie alle goeds voor de toekomst en hopen jullie nog af en toe tegen te komen....

Hieronder nog een mooie foto en filmpje van de wedstrijd in Heeten:

 Filmpje you-tube 

 

Terug

Contact

Secretaris Bram Koster

06-51465627

© 2015 SPF IJsselstreek. Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode