Maatregelen premiekeuring ivm hittegolf

28-07-2018 08:42

Beste leden van SPF De IJsselstreek,

Beseffende niet het goede besluit te hebben genomen voor alle inzenders heeft het bestuur met oog op de voorspelde weersomstandigheden het volgende besloten:

De aanvang van de premiekeuring wordt vervroegd naar 08.00 uur

Daarnaast wordt dinsdagavond 31 juli om 19.00 uur een definitief besluit genomen over onderstaande feiten:

Bij een voorspelde temperatuur (KNMI-app) boven de 30 graden Celcius wordt er vanaf 08.00 uur een keuring georganiseerd voor veulens en de 3 jaar en oudere merries. De keuring is dan ten einde omstreeks 12.30 à 13.00 uur. Voor de enters en twenters wordt dan in overleg met de portefeuillehouder van het NSPS naar een alternatief gezocht.

Bij een temperatuur van 30 graden Celsius of lager zal de keuring vanaf 08.00 uur volledig worden afgewerkt. Om de dag niet langer te laten zijn dan strikt noodzakelijk zullen de rubrieken voor beste jeugdige voorbrengers in de middagpauze worden gehouden.

In het kader van dierwelzijn vraagt het bestuur u extra te letten op het stallen van de pony's in de schaduw en tijdens het vervoer maatregelen te nemen om trailers niet te overladen. Het bestuur is voornemens om naast de manege meer stallingsmogelijkheden te creëren in de schaduw.

I.v.m. de droogte mag er op het gehele keuringsterrein niet worden gerookt!

Het bestuur hoopt u hiermee in eerste instantie voldoende te hebben geïnformeerd.

Vr. groet,

Bestuur S.P.F. De IJsselstreek

Terug

Contact

Secretaris Bram Koster

06-51465627

© 2015 SPF IJsselstreek. Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode