Mooie resultaten Rijk Spronk

22-08-2015 22:19

Een mooi verslagje van Rijk Spronk over hun ervaringen op de Hippiade 2015:

Na het mooie resultaat op het districtskampioenschap in Beesd gingen we 22 augustus vol goede moed naar Ermelo. Jannie had er voor gezorgd dat onze pony's er prachtig uit zagen, tuigen en wagentje blonken. Het was mooi weer en Shadow en Tristan hadden er zin in.
Bij het inrijden raak je toch wel onder de indruk als je de concurrenten ziet. Wereldkampioen Ewoud Boom met zijn New Forest span en presentatie rijtuig, de geselecteerden van de andere mendistricten met Haflingers, Fjorden, Welsh- en nog twee andere Shetland tweespannen. Er was 1 ZZ -span, naast ons nog een Z-span en 6 M-spannen. In totaal 9 tweespannen die gingen strijden om de nationale KNHS-mentitel in onze in handicap verreden rubriek M-Z-ZZ. We hebben ons beste beentje voorgezet en grepen jammer genoeg net naast de medailles met een vierde plaats, achter een New Forest-, een Welsh- en een Haflinger span. Wij waren wel blij met onze vierde plaats.
Met de behaalde punten hebben we het maximale aantal winstpunten in de klasse Z bereikt en promoveren we naar de klasse ZZ. Er zijn niet veel Shetlanders die zover komen.

Rijk en Jannie, knap gedaan! Succes met de overstap naar de ZZ. Met jullie inzet gaat ook dat vast goed komen. We hopen mooie wedstrijduitslagen te horen, want ook dít is een prachtige promotie voor onze fokvereniging en de shetlandpony in het algemeen. Bedankt voor het verslag!

 

 

Terug

Contact

Secretaris Bram Koster

06-51465627

© 2015 SPF IJsselstreek. Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode